0
0
Subtotal: kr 0.00
Ingen produkter i handlekurven.
Søk
Close this search box.

FAKTURA PÅ EHF

Bedriftskunder kan handle på nett og få faktura på EHF

FRI FRAKT OVER 1500,- KR

Gjelder ikke oppblåste ballonger eller over 5 kg vekt pr post

LOKAL PICK UP RØA

Hjemlevering med bud Oslo/Bærum ved checkout

Italiensk hagefest Festligeting style – vi viser deg hvordan!

Vi har lenge lengtet etter å arrangere en inspirerende fest! Og når Anne fylte år (don´t ask about the number) så vi dette som en gylden anledning til å få gjøre det vi kan best; dekorere til fest med et fint tema.  
Her har vi samlet våre beste tips for gjennomføring av hagefest med telt i middelhavsstil! Om du elsker Italia eller Frankrike, eller rett og slett tenker at du vil ha noe annerledes, så ta en titt på hvordan vi valgte å løse temaet: Hagefest i CAPRI stil:-)  Vi viser den beste dekoren, maten og drikken til temaet – og håpe på at det inspirerer dere også! 
Vi avklarte først og fremst 2 ting etter at tema, dato og gjesteliste var satt;
  1. hvor skulle festen stå,
  2. et budsjett. 
Siden Capri for oss er å sitte under pergolaer med vinranker og sitroner over oss, så visste vi at vi ønsket feelingen av dette. Men siden det tross alt er i Norge og man alltid på ha en plan B pga vær, så måtte vi ha telt. Og siden søsteren til Anne har partyhus, falt valget på å ha det i hagen deres. 
BUDSJETT er viktig å sette for sin egen skyld. Det er lettere å styre unna dyre løsninger om du vet at det sprenger budsjettet. Når du har et budsjett så vet du hva du skal prioritere over noe annet – 
Skal du bruke penger på DJ, eller kan man lage en egen spilleliste på Spotify? Har du råd til kokk, eller skal man lage maten selv? Har du nok dekketøy og stoler til alle, eller må du leie inn? Et budsjett gir deg fort svaret på det:-) 
Invitasjonene lagde vi elektronisk og sendte på sms til alle. Anbefaler sterkt å bruke Canva.com der det ligger masse fine maler på både menyer og invitasjoner i ulike tema. You´re welcome:-)
5d7a273c-af20-4deb-b228-c0fcb9d3674d
3becc121-1b63-4870-8802-a32a721a58c8

BORD DEKOR

Selve Borddekoren er jo noe av det viktigste syns vi – vi ønsket at gjestene skulle få en wow effekt når de så bordet, og nyte dekoren utover middagen. Man sitter lenge ved bordet ofte, og da får gjestene med seg detaljene. 

 

Sitroner var en selvfølge å inkoroprere inn i dekoren.
 
Og vi var ikke. i tvil om at vi skulle leie alt av tekstiler og dekketøy fra Tabletales!
Til og med bord og stoler er derfra. Jeg tok screenshot av produktene jeg likte på siden hennes, og satte sammen i Photoshop til et moodboard – da så jeg fort hva som passet best sammen, og valgte ut i fra dette. Om noen vil ha akkurat det samme som på bildene våre,  så namedrop Festligeting Capri fest så har Margrete som driver det oversikt på hva vi hadde:-)
Når det kom til å velge tekstil og dekketøy fra TableTales så startet vi fra «bunnen av» med å velge: 

 

  1. farge på duk – vi valgte fargen okergul, men den kommer mer frem som terracotta (passer enda bedre inn). Vi valgte servietter i samme farge siden det kom til å bli nok farger på bordet totalt sett. 
  2. Dekkebrikker i natur som fikk frem det rustikke
  3. Hvite, store middagstallerkener med en kant som minnet litt om Versace borden
  4. Vintage, blå mindre tallerkener til forrett og mellomrett. 
  5. Gull bestikk gir ALLTID en eksklusiv følelse, så vi gikk for det. 
  6. Glass ble valgt i de lekreste krystall, samt noen blå rødvinsglass som tok opp fargen fra stearinlysene og blomstene. 
Serviettene ble knyttet forsiktig i ekte TableTales stil – det gir en så lett og fin effekt!

 

Og BLOMSTENE fra Ro&Raff ble rett og slett kronen på verket.
Hun spurte om vi ville hun skulle lage noen høye sitron «trær» og svaret var selvsagt ja!
 
Men når Elis, som driver Ro& Raff.  satte disse vakre nydelige blomstene i små vaser bortover og sitron trærne på høye sylindere, så stoppet hjertene våre litt opp! Vi syns det var så utrolig inspirerende og litt unorsk – vi må tørre å ha mer høyde på blomster!
Disse er også geniale da man ser gjennom de, og de kan flyttes rundt (om man skal flytte festen til en annen sone). 

ØVRIG DEKOR

Vi ønsket å gi gjestene følelsen av å sitte under pergola i italiensk hage.
Siden det ikke akkurat vokser eucalyptus eller oliventrær i Norge,  tok imidlertid inn grener og små trær fra hagen og skog i nærheten (ja, vi fikk lov å ta de).
 
Vi gjorde dette dagen før, og vi merket at noen av sortene visnet fortere enn andre, men vi satte de i vann, og siden det var i taket så la ingen av gjestene merke til det. Det er bedre å gjøre det dagen før syns vi,  slik at man får satt opp bord og stoler. 
Vi skulle også lage vårt drømmetak: med hundrevis av lys var det som om man satt under stjernehimmel! Mange som spør hva vi brukte her. og vi har profesjonelle lys fra vår leverandør. Her går det absolutt an å bruke juletrelys og adde på i lang, lang rekke. Effekten var definitivt WOW ettersom det ble mørkere og mørkere utover kvelden. 

MAT OG DRIKKE I TEMA

I Italia er mat og drikke hjertet i festen – og det å samles rundt god mat og drikke er et høydepunkt som de færreste av oss har opplevd siste tiden. 

 

Med 27 gjester tilstede etter corona restriksjoner, så var det ikke rom for å stå med maten selv. Da var valget enkelt, for den hyggeligste og dyktigste kokken vi vet om, Daniel Jonsson, var klar for å kokkelere! Det er bare å notere nummeret hans; 406 48 433 – You´re welcome!

 

Han fikk et budsjett å forholde seg til – det kan være en huskeregel å reservere fra ca 500 kr pr kuvert uten drikke. Vi hadde 5-6 retter som besto av middelhavsmat (alt fra foccaccia med aioli, langstekt biff med bernaise, hvit fisk, grillet hjertesalat med hummer, ost og selvfølgelig sitron sorbet til dessert) Vi hadde 4 stk som hjalp han å servere slik at ikke maten ble kald.
 
Han kommer med alt han trenger for å lage maten (han grillet til og med) og jeg observerte at han til og med vasket av kjøkkenskapene etter at han var ferdig med jobben:-)

 

Sammen med Daniel The Chef ble vi enige om vin som passet til maten. Vi tenkte det kunne være fint å dele akkurat hva vi landet på (ekspert tips er vel alltid gull å få)

 

Her falt valget på en hvit, rosé og rød: 
Til velkomsdrikk så falt valget naturlig på Champagne : og Annes favoritt A.D. Coutelas Origin Brut 
Og til andre italienske godsaker så var valget enkelt på øvrig drikke som øl, vann med og uten boblevann og alkoholfritt : det ikoniske italienske merket Peroni og San Pellegrini. Er ikke alle butikker som fører dette merket, men Meny og gjerne gourmet butikker gjør det. Det smaker Italia og som dere ser gjør de seg godt som dekor også!

KAKE OG BAR

Vi fortsatte å bruke elementene av mat og drikke som dekor utover kvelden. 
Vi hadde skilt som navga de ulike drinkene man kunne velge i – her kan man jo bare bruke fantasien!
Vi hadde bar, så vi kjøpte inn slik at gjestene kunne servere seg selv. Oppdaget rett før festen norsk Gin på polet – Bareksten Botanical Gin.
Gøy å støtte norskt, og den passer perfekt med blandevannet fra Fever-tree.

 

Det gjør det veldig enkelt å blande drinker både selv og for gjestene!
 
Og for de som ønsker alkoholfritt, så bytter man ut gin med sprite eller San Pellegrini. 
Save the best for last, si! 
Altså denne kaken satte jo hele festen på kartet – Soulcake som dere kun finner på instagram gitt ut av seg selv og lagde et mesterverk!

 

Og for de av dere som lurer på om den var like god som den ser ut så kan hver enkelt gjest i selskapet bekrefte dette!
Vi håper dette kan inspirere til å samle venner og lage nye minner!
XoXo

 

My wishlist

Produktnavn Enhetspris Lagerstatus
Ingen produkter lagt til ønskelisten