Inspirasjon til 3 forskjellige 17. mai bord

Inspirasjon til 3 forskjellige borddekkinger

17. mai pynt er en viktig del av nasjonaldagen. 17. mai-frokost er for oss selve høydepunktet på nasjonaldagen, ofte der alle våre nærmeste samles for å feire. Med noen enkle grep kan du heve bordpynten flere hakk, slik at frokosten får en høytidelig og flott atmosfære. 17. mai er ofte en hektisk dag, og er du vertinne/vert er det ikke alltid man har serviset til 20 personer, eller har tid/lyst til å ta oppvasken. Derfor er det en ganske så enkel løsning å bruke pappservise. Og hvem sier at det ikke kan være fint? Ikke vi i hvert fall! Her kommer 3 forslag til hvordan du kan dekke ditt 17. mai bord.

God feiring!

Inspirasjon 1 : Moderne

Med hvit duk på bordet «tåler» det moderne temaet farger. Her valgte vi røde tallerkener, og vi brettet 2 og 2 servietter sammen i trekanter for å få frem de norske fargene; rødt, hvitt og blått uten at det ble for mye. Blomster som blå hortensia, grønn eukalyptus og ulike hvite, og røde nelliker gjør bordet festklart! Blant med sølv plastbestikk og sølvservise hvis du har noen – det blir lekker uansett hva slags 17. mai pynt du velger å blande det med.

Her har vi brukt vår favoritt pakke : runde sølv folieballonger (orbz). De kommer ferdig med gjennomsiktig tråd slik at du kan feste de til bordet, eller på vekter. De flyter så fint over bordet og vil garantert imponere vennene dine! Bor du i Oslo & omegn kan du bestille de med helium, eller vi sender heliumstank. (Holder med den minste str til 1 stk pakke med orbz)

 

 

Inspirasjon 2 : Rødt, hvitt & blått

Ingenting sier mer nasjonaldag og 17.mai enn rødt , hvitt og blått! Og det trenger ikke bli harry selv om du går all in med nasjonalfargene som reflekterer at dette er folkets dag. Vi viser deg triksene:

Bruk blomster i fargene rødt , hvitt og blått. Vi har brukt små vaser og satt blomstene litt vilkårlig i dem – det blir vårlig og fint, og ikke «perfekt». Det gir et lett og vårlig inntrykk og superenkelt å få til på 1-2-3.

Vi elsker bruke is-kjeks med brudeslør blomster som pynt på tallerkenen. Sett gjerne på en sløyfe med det norske flagg (som vi fant i matbutikken).

Oppe i de blå koppene satte vi 2 servietter sammen. Det er vår favoritt kombo: røde og blå og hvite marmor servietter.

Honeycombs i rødt, hvitt og blått gjør seg så bra som 17. mai pynt!

17.mai er barnas dag og selv uten barn på frokosten så er det ingenting som gjør en så glad enn å se ballonger! Røde, hvite og blå heliumsballonger som kan festes på hver stol f.eks. HURRA i sølv små ballonger kan festes på veggen eller henges fra taket. Disse fylles kun med luft.

 

 

 

Inspirasjon 3 : Romantisk

La blomster, mat og kaker ta seg av å representere fargene denne dagen! Rødt , hvitt og blått kommer godt nok frem på denne måten, og vi valgte å ha et art deco servise som gjør det hele lett og vårlig. Vi knyttet flagg-bånd rundt serviettene, og la en liten kvist med eucalyptus der slik at den romantiske og vårlige stemningen ble komplett.

Vi hang grener med westeria blomster opp med gjennomsiktig sen (fisketråd) samlet på en stang. Dette er en av våre favoritt triks for lett å skape en wow – stemning og noe ikke alle forventer når de kommer på frokost (eller lunsj eller middag!) Vi brukte 4 pakker for å få et kompakt uttrykk.

For å understreke at det er nasjonaldag, satte vi opp små bokstavballonger i HURRA på veggen. Disse blåses opp med luft. Kan skrive hva som helst, hva med HIPP HURRA?

 

 

 

Produkter brukt